‘Snel integreren van statushouders is van groot belang’

Zodra vluchtelingen als statushouders in Pijnacker-Nootdorp gevestigd zijn, is het voor de integratie van groot belang dat zij zo snel mogelijk kunnen deelnemen aan de samenleving. Met de ondersteuning van Vluchtelingenbegeleiding Pijnacker-Nootdorp moet dat zeker gaan lukken. Dat laat raadslid Richard van Oevelen (Gemeentebelangen) weten na een werkbezoek vrijdagmorgen aan Vluchtelingenbegeleiding.

Van Oevelen en zijn collega-raadslid John Turing lieten zich in het multifunctionele centrum Werk & Zo informeren over de begeleiding die statushouders krijgen zodra ze hier zijn gehuisvest. In het centrum aan de Prins Hendrikstraat is er voor hen elke woensdag- en vrijdagochtend een inloopspreekuur.

De statushouders worden op weg geholpen bij het leren van de Nederlandse taal, het zo snel mogelijk vinden van (vrijwilligers)werk, het afsluiten van een zorgverzekering en het aanvragen van een uitkering. Ook gaat men met hen actief in gesprek over de omgangsvormen, vrijheden en normen en waarden die in Nederland gelden.

“We hebben een goed beeld kunnen krijgen van het werk wat door de  vluchtelingencoördinatoren en vrijwilligers wordt uitgevoerd en volgens mij mogen we hen daar ontzettend dankbaar voor zijn!”, zegt raadslid John Thuring.

(Foto: John Thuring voor het multifunctioneel centrum werk & Zo.)