[VIDEO] Sneltesten bij Van Heugten Tours. Binnen 20 minuten krijg je de uitslag

Geen lange wachttijden voor het afnemen van de test én binnen 20 minuten de uitslag. Sinds deze week is de eerste commerciële testlocatie in Nootdorp geopend op het terrein van touringcarbedrijf Van Heugten Tours. Op die manier kunnen ondernemers sneller weer over hun personeel beschikken bij een negatieve uitslag.

Testlocatie
De Van Heugten Groep heeft in samenwerking met Veiligheidop1.nl de sneltestlocatie gerealiseerd aan de Reflectiestraat 19 in Nootdorp. Met de komst van de koudere dagen, neemt het aantal mensen met corona gerelateerde klachten toe. De wachttijd voor het afnemen van een coronatest kan daarom momenteel behoorlijk oplopen.

Pijnacker-Nootdorp TV sprak met Wesley van Heugten, directeur van MobiWerk (onderdeel van de Van Heugten Groep)
“We zijn net begonnen en alles aan het inregelen. De eerste dagen hebben we het nog wat rustig gehouden zodat iedereen straks goed geholpen kan worden. We hebben vandaag 16 tests gedaan en daarna de straat even stilgelegd omdat we even goed willen evalueren. Uiteindelijk kunnen we 250 tests per dag doen en we bezig met een opschaling om dat, mogelijk volgende week al te verdubbelen. We hebben gelukkig de ruimte met grote garages en bij ons kunnen mensen makkelijk met de auto het terrein oprijden.”

Artikel gaat verder onder de video:

Betrouwbaarheid
Wesley van Heugten verwees naar een bericht op NU.nl. Daar staat dat hoogleraar medische microbiologie Marc Bonte de voorlopige resultaten van deze Abbott-sneltesten “erg bemoedigend” noemt. In vergelijking met de reguliere tests hadden de sneltests het tussen de 71,6 procent en 94,1 procent bij het rechte eind, dat schreef hij onlangs in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde. Bij mensen die een lagere hoeveelheid virus bij zich dragen, valt de test iets minder vaak positief uit. Zij zijn hierdoor ook minder besmettelijk.

“Onze test is uitvoerig getest in Nederland en is goedgekeurd door Hugo de Jonge”, zo vertelt Van Heugten. “Uiteraard wordt deze afgenomen en geanalyseerd door gecertificeerde zorgverleners. Afgenomen monsters worden gecombineerd met een vloeistof en dan op een wegwerpcassette gedruppeld, zoals bij een zwangerschapstest. Binnen 20 minuten valt de uitslag in de vorm van een streepje af te lezen”.

Niet kosteloos, wel kostbaar
Deze sneltest is, in tegenstelling tot de test bij de GGD, niet kosteloos. Maar, uitval van personeel vanwege een mogelijke coronabesmetting en preventieve quarantaine is ook een flinke kostenpost. De ondernemer laat weten dat een test €100,- excl. btw kost.” Dat is een aanzienlijk bedrag, maar mensen hebben dan wel binnen 20 minuten een uitslag en kunnen weer aan het werk of gezellig bij hun ouders langs”.

Maatschappelijke betrokkenheid

Al meerdere malen heeft Tim van Heugten, directeur Van Heugten Tours, zich maatschappelijk betrokken bewezen in deze moeilijke periode. Zo werd er een rolstoelbus omgebouwd tot ‘Babbelbus’ waar eenzame ouderen hun familie weer konden zien, en werd de ‘Buddybus’ in het leven geroepen om buddy’s te werven voor Buddy Netwerk.

Mensen kunnen voor een test mailen naar info@mobiwerk.nl of bellen met 0702007070

Actuele cijfers

Gisteren zijn er in Pijnacker-Nootdorp 28 inwoners positief getest op het coronavirus. Dat zijn er 50,6 per 100.000 inwoners.

Ter vergelijking: Gisteren zijn er in Leidschendam-Voorburg 42 inwoners positief getest op het coronavirus.
Dat zijn er 54,9 per 100.000 inwoners.

In Rijswijk ligt dit aantal iets hoger. Daar zijn gisteren 35 inwoners positief getest. Per 100.000 inwoners is dit getal 64,3.

In de veiligheidsregio Haaglanden is het totaal aantal geteste personen via GGD in afgelopen week 19.991. Van deze groep is de testuitslag dan ook bekend. 16,81% hiervan is positief getest op corona. Dit zijn 3.360 van de 19.991 geteste personen.

bron: https://coronadashboard.rijksoverheid.nl/gemeente/GM1926/positief-geteste-mensen