Spaans concert in Pijnacker-Nootdorp

Op zaterdag 25 november treden jazz-zangeres Marion Schmitz en het Symfonisch Blaasorkest Excelsior samen op. Onder leiding van dirigent Jurgen van Groningen Schinkel geven zij een concert dat in het teken staat van zingen en swingen, met Spaanse en 5-december-invloeden. Niet zo gek, want dit is ook de dag dat de Sint ingehaald is in Pijnacker-Nootdorp.

Om 20:00 uur verwelkomen Schmitz en Excelsior u in het Stanislas aan de Sportlaan 3 te Pijnacker. De toegangsprijs voor dit bijzondere concert, met een vleugje Sinterklaas, bedraagt 7,50 euro.

 

Het orkest, samen met Marion, kleurt de avond met Spaanse sfeermuziek en Sinterklaasliedjes gehuld in een bijzonder jasje. De avond is bedoeld voor de wat oudere doelgroep, althans, ouder dan kinderen die nog geloven in de goedheiligman. Verwacht geen standaard Sinterklaasliedjes, maar reken op bijzondere uitvoeringen met klinkende titels als de ‘Achterband blues’, ‘Maneschijn Cha Cha’ en ‘The Bolero of Carmelo’. Deze nummers mengen op speelse wijze de bekende klassiekers met verschillende Spaanse muziekstijlen en staan gezamenlijk garant voor een zeer bijzondere muzikale avond.

foto: Lia van Halderen