Spinningmarathon voor strijd tegen kanker

Meer dan tweehonderd zwetende sportievelingen maakten zaterdagmiddag in sporthal De Viergang vele kilometers zonder vooruit te komen, op de spinningfietsen die in de grote sporthal waren opgesteld voor de spinningmarathon van De Klimmende Règâhs. De groep fietsvrienden uit Nootdorp en Den Haag doet in juni weer mee met het beklimmen van de Alpe d’Huez. De marathon was een mooie voorbereiding daarop, maar was vooral bedoeld om extra geld bij elkaar te brengen.

Om twee uur zaterdagmiddag klonk het startschot, en daarna was het voor de meeste van de deelnemers drie uur trappen geblazen. Dat gebeurde onder aanvuring van enkele superfietsers op het podium, waaronder spinninginstructeur Sjors van der Quast. Zij gaven het tempo aan en zorgden voor de noodzakelijke aanmoedigingen. Ook de stevig ritmische muziek en de lichteffecten zorgden ervoor dat de snelheid er goed in bleef. Na afloop van al die inspanningen was er een lekker stamppotbuffet.

Elke deelnemer betaalde 35 euro aan sponsorgeld, dus dat leverde al meteen meer dan 7000 euro voor de KWF op. De Règâhs brachten eerder met een diner en een feestavond in het Witte Paard al 25.000 euro bij elkaar.

.

.

.