Stanislascollege neemt deel aan 20e NK Debatteren voor Scholieren

Dit jaar nemen 124 vo-scholen uit heel Nederland deel aan de moeder der debattoernooien voor scholieren: het NK Debatteren voor Scholieren op 10 en 11 november in Gorinchem. Ook het Stanislascollege uit Pijnacker komt in actie. De leerlingen gaan op deze editie het debat met elkaar aan over actuele en uitdagende maatschappelijke thema’s, waaronder immigratie en waarom palmolie en/of alcoholreclame verboden zou moeten worden.

Het is het 20e jaar op rij dat het Nederlands Debat Instituut het kampioenschap organiseert voor havo/vwo-leerlingen uit de bovenbouw. Het is uitgegroeid tot de grootste parlementaire debatcompetitie voor leerlingen in Nederland. Ter voorbereiding op het debattoernooi ontvangen nagenoeg alle scholen een debattraining in de klas. Het NK Debatteren voor Scholieren bestaat uit drie voorrondes en een finale.

Het kampioenschap wordt al sinds 1998 georganiseerd door het Nederlands Debat Instituut en is in die twintig jaar enorm gegroeid. Het NK Scholieren is mogelijk door steun van het ministerie Veiligheid en Justitie, Binnenlandse Zaken, Universiteit Utrecht, het Mendelcollege in Haarlem en het Gymnasium Camphusianum in Gorinchem.