Stappenplan voor nieuwe manier afval inzamelen

Op meerdere plekken in Pijnacker-Nootdorp worden er momenteel sleuven gegraven. Er wordt gekeken naar kabels en leidingen onder de grond. Het gaat om een vooronderzoek naar mogelijke plekken voor nieuwe wijkcontainers.

Wijk voor wijk

De afvalinzameling in Pijnacker-Nootdorp verandert wijk voor wijk. Er is begonnen met de wijken Emerald en Klapwijk. In 2018 begonnen deze wijken met een nieuwe manier van afval scheiden. Bewoners kunnen dicht bij huis gescheiden afval inleveren in wijkcontainers en waar mogelijk in eigen PMD-containers aan huis. PMD staat voor plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons. Na een jaar de resultaten monitoren is de conclusie heel positief. Met de nieuwe voorzieningen en de onvermoeide inzet van de bewoners is de gemiddelde hoeveelheid afval per huishouden in deze wijken ongeveer 30% lager dan het gemiddelde in de rest van de gemeente.

Stappenplan

Vanwege de positieve bevindingen in deze wijken heeft de gemeente besloten om het nieuwe inzamelen in de rest van Pijnacker-Nootdorp versneld in te voeren. Daarmee wordt het voor alle bewoners makkelijker om afval te scheiden. Goed voor het milieu en uiteindelijk spaart het kosten.De aanleg van meer wijkcontainers is een belangrijke stap voor het nieuwe inzamelen om dicht aan huis restafval en grondstoffen weg te kunnen brengen. Er is voor de hele gemeente een plan gemaakt met mogelijke locaties voor de nieuwe containers.

Lees meer op de pagina van de gemeente. https://www.pijnacker-nootdorp.nl/wonen-en-leven/tonen-op-wonen-en-leven/verder-met-het-nieuwe-inzamelen.htm