Stoffelijkoverschot Mona Baartmans gevonden

Het stoffelijk overschot dat in het Zuid-Hollandse Heinenoord is aangetroffen is van mevrouw Baartmans. Dat bevestigd politie en familie vandaag.

Zoektocht
Sinds afgelopen woensdag werd er al gezocht in de buurt van de Heinenoordtunnel. Gisteren werd daar het stoffelijk overschot aangetroffen en door het NFI (Nederlands Forensisch In statuut) onderzocht. Vandaag is naar buiten gekomen dat het inderdaad om Mona Baartmans gaat.

De politie kreeg woensdag 31 oktober een tip, die de politie naar het Jack Dawson Green Pad in Heinenoord leidde. Dit pad ligt in een stuk bos langs de Oude Maas. Op deze locatie is uitgebreid gezocht met speurhonden en later door forensisch specialisten. Zij troffen uiteindelijk het stoffelijk overschot aan. In het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) bleek dat het lichaam van de vermiste Mona Baartmans is. Haar familie is direct op de hoogte gesteld.

Forensisch onderzoek
Forensisch specialisten onderzochten het gebied waar het lichaam van Mona Baartmans is aangetroffen. Het gebied werd daarvoor ruim afgezet. Vanuit de lucht heeft het onderzoeksteam foto’s van de vindplaats laten maken. Het lichaam van Mona Baartmans is vandaag onderzocht in het NFI. Over de mogelijke doodsoorzaak en de exacte informatie van de tipgever doet de politie geen mededelingen.

De politie wil iedereen bedanken die de afgelopen weken heeft meegedacht in deze vermissingszaak. Dankzij uw tips konden wij de familie van Mona Baartmans zekerheid geven.