Straattheaterfestival Pijnacker

In het centrum van Pijnacker was vandaag het straattheaterfestival, welke goed bezocht is. Soms moest je even zoeken naar een goede plek om de acts te kunnen zien. Op het plein stonden diverse acts en er waren acts die door de passages en over de Oostlaan liepen. Zij brachten een divers programma van acrobatiek, straat comedy, dans en muziek.

 

Straattheater

De artiesten kwamen uit binnen en buitenland. Er waren 4 vaste acts en 8 mobiele acts. Straattheater is een vorm die letterlijk op straat wordt uitgevoerd. In Pijnacker was het gratis voor het publiek. Een kwalitatief hoogstandje, belangrijk hierbij is dat de acteurs echt uitpakken voor het publiek, om op deze wijze mensen bekend te maken met de kunstvorm en het theater. Kwaliteit en toegankelijkheid zijn hierbij sleutelbegrippen.

 

Diversiteit

Vandaag was er voor een gevarieerd programma, waarbij de diversiteit goed te merken was. Rondtrekkende solisten die voor een stuk vermaak zorgden en zo ook mensen die niet bekend waren naar het plein trokken om te kijken wat er nog meer te doen was. Op het plein stonden de artiesten die met hun attributen niet konden verplaatsen. Veelal zijn de decorstukken gemaakt van afgedankte materialen of zijn decorstukken zo gemaakt dat er een verrassingselement in zat. Fabuloka bracht een Poëtische Acrobatische voorstelling met verrassende elementen in de decorstukken verwerkt, bijvoorbeeld sinaasappelpers terwijl het publiek dacht naar een kunstwerk te kijken. Op een andere plek stond Piepschuim Muziek Theater Cabaret die muziek combineerden met poëzie. Springtime is de naam van de act van  Maar ook aan de kinderen was uiteraard gedacht met een poppenkasttheater Relacts met hun voorstelling tuktuktok.

 

Voor herhaling vatbaar

Het publiek heeft zich heerlijk vermaakt en van velen was de reactie dat het zeker voor herhaling vatbaar is. De acts waren divers, grappig, interessant en goed uitgevoerd.