SWOP zoekt ‘sfeermakers’ in Delfgauw

In de Delfgauwse wijk Emerald heeft de SWOP de wijklocatie De Kiezel in beheer. Hier vinden wekelijks verschillende activiteiten plaats en er is ruimte om nieuwe initiatieven te ontplooien. Alle activiteiten worden uitgevoerd in samenwerking met vrijwilligers. Zoek je zinvolle vrijetijdsbesteding of wil je graag nieuwe mensen ontmoeten? Momenteel is de SWOP op zoek naar nieuwe vrijwilligers die in Delfgauw voor een goede sfeer kunnen zorgen bij de koffieochtenden en bij het opstarten van een nieuwe ‘alleengaandengroep’.

Kopje koffie of thee en een praatje
Elke doordeweekse dag is er van 10.00-11.30 uur gelegenheid voor een kop koffie of thee in De Kiezel. Vrijwilligers zorgen als gastheer of gastvrouw voor de koffie en thee, maken een praatje met de bezoekers en rekenen de consumpties af.

De alleengaandengroep
Daarnaast zijn er plannen voor een nieuw op te starten activiteit: de alleengaandengroep. Dit is een reeds bestaand concept binnen de SWOP en wordt nu ook in Delfgauw uitgerold. Bij deze groep zorgen vrijwilligers voor de planning en begeleiding van de bijeenkomsten (eens per zes weken) met als doel om de alleengaande deelnemers van deze groep met elkaar activiteiten te laten ondernemen, zoals wandelen, fietsen, eten in een restaurant, museumbezoek, enzovoorts.

Meer weten over deze leuke vrijwilligersklussen?
Laat je gegevens achter bij sociaal werker Tanja van der Ark via 015-3 699 699 of tanja@swop.nl.