Syrisch gezin trekt in voormalig Jeugdhonk

De verbouwing van het voormalige Jeugdhonk in de wijk Koningshof in Pijnacker is klaar. Deze week trekt een Syrisch gezin (vader, moeder en 7 kinderen) in de woning voor statushouders, die in het gebouwtje is gerealiseerd. De wijk heeft via een speciale nieuwsbrief van de gemeente, onder de titel ‘Nieuwe buren’, al een beetje met ze kunnen kennismaken. In die nieuwsbrief staat een interview met het gezin, dat in de afgelopen maanden in het asielzoekerscentrum in Luttelgeest verbleef.

De nieuwkomers worden, net als andere vluchtelingen die in Pijnacker-Nootdorp komen wonen, begeleid door de afdeling Vluchtelingenwerk van Participe in Delft. Deze organisatie zorgt er samen met vrijwilligers voor dat statushouders wegwijs worden gemaakt in hun nieuwe omgeving, bij het vinden van onderwijs voor de kinderen, integratie en nog veel meer.

De gemeente wil in het al jaren leegstaande zorgcentrum ’t Hofland elders in de wijk ook statushouders onderbrengen, maar er is nog geen overeenstemming met de eigenaar van het gebouw, de stichting Pieter van Foreest.

Pijnacker-Nootdorp heeft in de afgelopen jaren al ruim 300 vluchtelingen met een verblijfstatus opgenomen. De meesten van hen komen uit Syrië.