‘t Speeltoneel bijna grootste van het land

In het weekend van 16, 17 en 18 maart zal groep 1 van ’t Speeltoneel met gepaste trots Together Forever spelen. In deze Satire met serieuze ondertoon, geregisseerd door Danny Segijn, zien wij hoe een onschuldig idee uitgroeide tot media imperium met alle gevolgen van dien.

Kent u dat gevoel dat er iemand meekijkt met wat u aan het doen bent? Of dat u achtervolgt wordt in een enge onheilspellende parkeergarage? Dan bent u niet de enige. 2.46 miljard mensen wereldwijd worden gevolgd op facebook, instagram, snapchat, tinder of welk ander social media platform dan ook.

Together Forever speelt zich af in de (niet zo heel erg) verre toekomst, een satirisch stuk met serieuze ondertoon over het gebruik van social media in de maatschappij. Over een onschuldig idee dat uitgroeide tot media imperium met alle gevolgen van dien.

 

‘t Speeltoneel is een van de grootste toneelverenigingen van het land – en als je het aan de leden vraagt, ook de leukste. Deze leden zijn verdeeld over zes leeftijdsgroepen, waarin ze hun toneelspel verbeteren door theateroefeningen. Eens in de 15 maanden speelt een groep een toneelstuk. Zo verzorgen de groepen samen vier keer per jaar een productie. De spelers zijn nauw betrokken bij het hele productieproces. Onder leiding van de coördinatoren regelen ze alles zelf, van het decor tot de promotie. Hierdoor creëren ze echt hun eigen stuk, wat hun enthousiasme en creativiteit bevordert.

Pijnacker is de thuisbasis van de vereniging. Sinds de (her)oprichting in 1985 wordt hier gerepeteerd en opgetreden. ’t Speeltoneel is ook een graag geziene gast bij evenementen in het dorp, zoals de Verbeelding en de sinterklaasintocht. De vereniging is inmiddels groter dan ooit en herbergt vele enthousiaste en talentvolle spelers, regisseurs, bestuursleden en coördinatoren. Voor veel leden ligt hier de basis voor hun liefde voor toneel, voor sommigen is het zelfs een springplank om hogerop te komen in de theaterwereld.

De voorstellingen van ’t Speeltoneel staan bekend om hun kwaliteit en humor. Door de verschillende visies van regisseurs en de creativiteit van de spelers is elk stuk weer anders. In verschillende stijlen worden zowel bestaande als zelfgeschreven stukken opgevoerd. Iedereen is vastbesloten van elke voorstelling een onvergetelijke theaterervaring te maken. Het plezier van de spelers straalt van het podium en dat maakt elke voorstelling een succes.

Hieronder staan de contactgegevens van ’t Speeltoneel. Wilt u reserveren voor een voorstelling? Doe dit dan via de reserveermachine!

Adres:  Postbus 163, 2640 AD Pijnacker E-mail:  tspeeltoneel@gmail.com

Doorgaans worden de voorstellingen van ’t Speeltoneel gespeeld in Het Parochiehuis te Pijnacker, Oostlaan 38 A.