Telefonisch Alzheimer Trefpunt

Zo lang er door de maatregelen rondom het coronavirus nog geen fysiek Alzheimer Trefpunt kan plaatsvinden, is de organisatie de bezoekers van dienst met telefonische ondersteuning. Daarnaast zijn er via de website van Alzheimer DWO digitale Alzheimer Café beschikbaar.

Het Alzheimer Trefpunt Pijnacker-Nootdorp is een samenwerking Alzheimer Nederland afd. DWO, Buurtzorg Pijnacker-Nootdorp, Home Instead, Pieter van Foreest en de SWOP. Begin 2020 ging de start voorspoedig. Na twee bijeenkomsten in Pijnacker en één in Nootdorp gooide de coronacrisis echter roet in het eten. Inmiddels zijn er aangepaste ondersteuningsmogelijkheden opgezet.

Telefonische ondersteuning

Sociaal werker Jacob-Jan Koedoot is vanuit de SWOP betrokken bij de organisatie van de Alzheimer Trefpunten: “In de weken dat er normaal gesproken een Trefpunt zou zijn (de tweede week van de maand) kan men nu een beroep doen op telefonische ondersteuning. Je kunt terecht voor informatie, een luisterend oor of aangeven dat je op een andere wijze ondersteuning nodig hebt.”

Youtube

Naast het telefonisch contact staan er op de website van Alzheimer DWO, de regionale afdeling van Alzheimer Nederland, digitale Alzheimer Cafés in de vorm van YouTube filmpjes. Thema’s zijn onder andere ‘Gedragsverandering bij dementie’ en ‘Thuis in coronatijden’. De filmpjes zijn te vinden via https://www.alzheimer-nederland.nl/regios/delft-westland-oostland

Ondersteuning nodig?

Iedereen die met dementie te maken heeft en behoefte heeft aan ondersteuning, kan zich aanmelden voor het telefonisch contact. Neem daarvoor contact op met Jacob-Jan Koedoot via jacob-jan.koedoot@swop.nl