Telefooncirkel heeft ruimte voor deelnemers

Het Rode Kruis heeft in Pijnacker-Nootdorp een telefooncirkel, die ruimte heeft voor enkele nieuwe deelnemers. Elke dag belt een vrijwilliger de eerste deelnemer. De eerste deelnemer belt daarna de tweede, die daarna de derde belt enzovoort. In deze korte gesprekken wordt gecontroleerd of het goed gaat met de persoon aan de andere kant van de lijn. Voor veel deelnemers is het echter ook een vorm van contact met de buitenwereld.

Gerda de Kok is coöordinator van deze telefooncirkel. Zij vertelt: “Deze telefooncirkel bestaat al vijfendertig jaar. Al die tijd worden deelnemers dagelijks gebeld, om te controleren of het met iedereen nog goed gaat. Het is fijn om elke dag even iemand aan de telefoon te hebben, zelfs al is het maar een kort gesprek.”

De telefooncirkel is belangrijk voor mensen die weinig het huis uit komen, vooral ouderen. “We hebben twee cirkels, eentje van maandag tot en met zaterdag en de ander  van 7 dagen. In totaal hebben we nu 16 deelnemers. Er zijn een paar deelnemers verhuisd, dus we zijn op zoek naar nieuwe. Het is mogelijk om aparte afspraken te maken, passend voor de persoon in kwestie. Zo hebben we een mevrouw die kwart over 8 gebeld wordt elke ochtend. Dat is voor haar een fijne start van de dag.”

Aanmelden kan bij Gerda de Kok, telefoon 015 369 5154 of per email.