The Dance Factory Nootdorp: “We willen graag zo snel mogelijk starten!”

Alles was geregeld voor de officiele opening op 21 maart maar toen gooide corona roet in het eten. De geplande opening van de gloednieuwe dansschool ‘The Dance Factory Nootdorp’ van Freya Coenen in de voormalige fietswerkplaats aan de Markt ging niet door. En dat was enorm balen. Pijnacker-Nootdorp TV sprak met de teleurgestelde eigenaar Freya Coenen.
“We hadden flink wat geld geïnvesteerd in de zaak, de opening en de marketing en toen we hoorden dat we niet mochten openen voelde ik vooral verslagenheid. Alles liep op schema en ineens moest ik binnen een paar uur met een volledig ander plan komen. Een domper was het, en dat is eigenlijk nog een understatement”.

Veel onduidelijk

Freya laat weten dat ‘The Dance Factory Nootdorp’ geen sportschool is en vindt hiermee dat ze ook in juni moet kunnen openen. Volgens de Belastingdienst vallen ze al jaren niet onder het sporttarief en het stoort haar enorm dat daar haar dansstudio al snel onder die noemer wordt geplaatst. “Helaas is veel onduidelijk, en gemeentes weten ook niet allemaal wat nu waaronder valt”, volgens Freya. Ze wil graag zo snel mogelijk ook starten met haar dansschool.

Komt de open dag er nog wel?

“Zeker! Misschien komt deze dag er wel in een andere vorm. Mensen mogen altijd bij ons een gratis proefles aanvragen en dat hebben gelukkig heel veel mensen nu ook al gedaan. Die staan al ingepland voor als we weer open gaan. Dat zijn sowieso kleine groepen die we dan ontvangen. De officiële open dag voor onder andere familie stellen we nog even uit want daar komen echt veel mensen op af”.

Online lessen

Freya laat weten dat er ook online danslessen zijn voor leden. Die kunnen via het ledenplatvorm inloggen. Daar zijn zeker al 60 videos te vinden, opgenomen door de docenten, zodat leerlingen ook thuis kunnen dansen.

Zondag 24 mei start ‘The Dance Factory Nootdorp’ van Freya met de eerste buitenlessen bij Sportvereniging RKDEO in Nootdorp.

Kijk voor meer informatie op: https://www.thedancefactory.eu/buiten-dans-rooster/