Toekomstbestendig winkelen in winkelcentrum Parade

Wethouder Ilona Jense was woensdag 13 mei aanwezig bij Smit Mode in winkelcentrum Parade in Nootdorp om het Hypelab officieel te openen. Onder het toeziend oog van het bestuur van de winkeliersvereniging, centrummanager, deelnemende winkeliers, TMO en studenten onthulde zij de robotbeam en scande ze als eerste ‘klant’ de Parade Nootdorp app in de winkel.

De Parade Nootdorp app

Maar liefst 25 winkeliers doen mee en bij winkeliers (Shoeby, Smit mode, The Stone, Sport2000, Day by Dee en Bravo) kunnen bezoekers met de Parade Nootdorp app communiceren en sparen. Met deze app bekijken de klanten  het winkelaanbod en de aanbiedingen in een oogopslag. Daarnaast kunnen zij bij hun favoriete winkels personal shopping met een robot, (de Telepresence Beam), vanuit huis ervaren. De andere winkeliers gaan de pilot met de Parade Nootdorp app ook ervaren met hun klanten.

HYPELab

Hype Lab is ontwikkeld door studenten van TMO Fashion Business School en De Haagse Hogeschool. HYPElab is een onderdeel van Future Proof Retail; zij doen landelijk onderzoek naar hoe de winkelier en haar medewerkers toekomstbestendig zijn en blijven. Eerder waren er al HYPELabs in Delft en Rijswijk.

Deze maand is een proefperiode voor klanten en winkeliers om te bekijken hoe het digitale winkelen bevalt. Winkeliers kunnen testen hoe ze met zulke toepassingen om moeten gaan. Bezoekers aan winkelcentrum Parade in Nootdorp kunnen nog tot 29 mei het shoppen met verschillende technologische snufjes beleven in de deelnemende winkels. Meer informatie over het HYPElab vind je op https://parade-nootdorp.nl/  en op de flyers in de deelnemende winkels.