Trots wil een verhoging van de parkeernorm

Het vaststellen van een parkeernorm wordt gedaan om te bepalen hoeveel parkeerplaatsen er moeten worden opgenomen in een bestemmingsplan. Met een lagere parkeernorm komen er dus minder parkeerplaatsen. De hogere parkeernorm is nodig om het parkeerprobleem op te lossen. “De problemen met parkeren is een onderschat probleem in onze gemeente. Het zorgt voor ergernissen onder onze inwoners. Je wilt gewoon voor je deur kunnen parkeren.”, stelt lijsttrekker Harald van Zielst.

Verlaging parkeernorm terugdraaien
In de laatste gemeenteraadsperiode is er een besluit genomen om de parkeernorm te verlagen van 1,4 naar 1,2 auto’s per huishouden. Trots wil dit graag terugdraaien. In de aankomende gemeenteraadsperiode wil de partij dit op de agenda zetten. “Wij willen terug naar een parkeernorm van 1,4 of zelfs hoger.”

Eenpersoonshuishoudens
De gemeenteraad heeft de parkeernorm destijds verlaagd met als argument dat er steeds meer eenpersoonshuishoudens komen. “Het is te kort door de bocht om te stellen dat er minder parkeerplaatsen nodig zijn door de komst van meer eenpersoonshuishoudens. Iedereen weet dat er steeds meer auto’s zijn per huishouden. En als je visite wilt ontvangen moet hier ook gewoon plek voor zijn. ”, besluit Harald.