Tweede editie ‘Kunst in de gemeente Pijnacker-Nootdorp’

De gemeente Pijnacker-Nootdorp start dit voorjaar met de tweede editie van Kunst in de Gemeente: lokale kunstenaars kunnen meedingen om een jaar lang hun kunstwerk te mogen exposeren op een wisselsokkel aan de Laan der 7 Linden in Delfgauw. De inwoners kiezen hun favoriete kunstwerk.

Tot en met 1 juni 2021 kunnen kunstenaars die in Pijnacker-Nootdorp wonen of werken één of twee kunstwerken aanmelden. Ook kunstenaars uit Lansingerland en Delft mogen meedoen. De winnende kunstenaar ontvangt hiervoor naast de eer een huurvergoeding van € 3.000. Na een jaar gaat het kunstwerk weer terug naar de kunstenaar en start een nieuw traject.

Dit project is een initiatief van Stichting Kunstweek. Raoul Locht, voorzitter van de stichting: “Het idee achter het project is dat we levendigheid willen op plekken in de stad. Je stimuleert hiermee kunstenaars in de regio en je betrekt de inwoners erbij doordat zij hun stem uitbrengen.”

Locatie

Dit jaar is gekozen voor een plein in Delfgauw. De locatie (Laan der 7 Linden) ligt centraal in het dorp; tussen het winkelcentrum, basisscholen, de sporthal en het aangrenzende bewonerscomplex. Het plein grenst direct aan een OV verbinding en aan de doorgaande weg door Delfgauw.

Jury

De inzendingen worden voorgelegd aan de jury, die bestaat uit Roos van der Meijden (kunstschilder, vrijwilliger Stichting De Verbeelding), Linda Vaandering (tekstschrijver, vrijwilliger van Stichting De Verbeelding), Manuela Bijl (gemeenteraadslid, woonachtig in Delfgauw) en portefeuillehouder Cultuur Francisca Ravestein. Deze jury maakt een voorselectie van ongeveer tien genomineerde kunstwerken.

Raoul Locht: “Deze werken presenteren we aan de inwoners die vervolgens van 5 tot en met 23 juli hun stem kunnen uitbrengen op het kunstwerk van hun keuze. Uit de drie hoogst scorende kunstwerken kiest de jury de winnaar. Eind september 2021 wordt de winnaar bekend gemaakt”. Het winnende kunstwerk zal na de zomer een jaar lang te bewonderen zijn op het plein.

Meer weten?

Meer informatie en de voorwaarden staan op de website: http://www.kunstindegemeente.nl.

Vorig jaar werd Sabina van Eps met haar kunstwerk Flying Fish als winnaar gekozen.