Update: Onderzoek bedrijventerrein Hoekeindseweg in Bergschenhoek

Tijdens een integrale controle van de gemeente Lansingerland op 19 januari zijn verboden middelen en andere artikelen aangetroffen op een bedrijventerrein in Bergschenhoek. De gemeente heeft samen met andere overheidsdiensten waaronder politie, douane en belastingdienst op het terrein stoffen gevonden die nodig zijn voor het produceren van harddrugs.

Amfetamine  en auto-onderdelen

Tevens zijn er materialen gevonden waarmee een hennepplantage opgezet kon worden en is de harddrugs amfetamine gevonden. In andere containers vond men auto-onderdelen en motorblokken, fietsen, nepkleding en sigaretten. De douane en politie doen hier nog onderzoek naar. Ook is de bodem op het terrein verontreinigd volgens de gemeente.

Besluit tot controleactie

Burgemeester Pieter van de Stadt is ’s middags komen kijken naar de situatie en zegt het volgende:

“Als gemeente staan we voor een veilige omgeving voor onze inwoners. Vandaar dat we de signalen over mogelijke overtredingen en misdrijven op dit terrein zeer serieus hebben genomen en dat er is besloten tot deze controleactie. De gemeente Lansingerland vervult een coördinerende rol bij deze actie waarbij medewerkers van politie, Openbaar Ministerie, Belastingdienst, douane, DCMR, defensie, GHOR, brandweer en de gemeente Lansingerland uitstekend hebben samengewerkt. In overleg met de politie bezinnen we ons als gemeente momenteel op passende bestuurlijke maatregelen.”

De actie is op touw gezet nadat er signalen en verdenkingen waren dat er mogelijk overtredingen en misdrijven op diverse gebieden zouden zijn. Er is nog niemand aangehouden.