Vakantiemaatjes gezocht

Door de coronamaatregelen gaan veel geplande vakantieactiviteiten, bijvoorbeeld speelweken en kampen niet door. In sommige gezinnen zijn er nu onvoldoende financiële middelen om uitstapjes te maken. Om de jongere toch een leuke vakantie te bieden zet Jong Perspectief deze zomer Vakantiemaatjes in voor deze gezinnen die dit nodig hebben.

Jong Perspectief

Het initiatief is van van het maatjes- en mentorproject ‘Jong Perspectief’. Volwassen vrijwilligers worden één op één aan kinderen en jongeren gekoppeld die in hun dagelijks bestaan wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Vakantiemaatjes

Een vakantiemaatje wordt gekoppeld aan een kind in de leeftijd van 6 tot 14 jaar bij hem in de buurt en ondernemen gezamenlijk activiteiten. Ze sluiten aan bij de activiteiten die er in de buurt worden georganiseerd of gaan zelf op pad. Vooraf is er een informatiebijeenkomst, ontvangt het vakantiemaatje een activiteitenbudget en ook spelmateriaal en activiteitentips. Tijdens de vakantie kunnen zij terugvallen op de begeleiding van Jongperspectief.

Aanmelden

Wil je zelf een kind een onvergetelijke vakantie bezorgen en ben je deze zomer circa 3 weken beschikbaar voor tenminste 4 uur in de week? Meld je dan aan als vakantiemaatje bij Jong Perspectief via info@jongperspectief.nl of bel: (079) 750 22 33. Leeftijd: vanaf 16 jaar (16 en 17-jarigen worden als koppels ingezet).

Ook studenten die op zoek zijn naar een stage-alternatief zijn ook van harte welkom. Het aanmelden van kinderen en jongeren kan ook via bovengenoemd mailadres en telefoonnummer.