Een veilige gemeente maken we samen: Stop heling

Heb je weleens iets gekocht voor een prijs die eigenlijk te mooi is om waar te zijn? De aankoop van dit soort spullen lijkt onschuldig en kan aantrekkelijk zijn. Toch is er een kans dat je iets koopt dat gestolen is. Het kopen en verkopen van gestolen goederen noemen we heling en is strafbaar. Tot en met maandag 14 oktober is het de week van de veiligheid. Dit jaar ligt de focus op het voorkomen van heling.

Wat kan je doen?

  • Controleer tweedehands goederen: Via de app ‘Stop Heling’ of de website www.stopheling.nl kunnen inwoners controleren of een tweedehands goed als gestolen staat geregistreerd bij de politie. Hiervoor heb je enkel het serienummer van het aangeboden product nodig.
  • Registreer jouw eigendommen: Het komt regelmatig voor de dat de politie gestolen goederen terugvindt, maar niet kan achterhalen van wie deze zijn. Via de app ‘Stop Heling’ of www.stopheling.nl kunnen inwoners hun eigendommen registreren. Dit vergroot de kans om gestolen spullen terug te krijgen en de kans dat de politie de dader kan achterhalen.
  • 3. Doe altijd aangifte: Dit vergroot de kans dat je jouw eigendommen terugkrijgt. Bovendien help je de politie bij het opsporen van de dief.