Vele dikke dames verlieten even na negen uur de zaal

Wie kent ze niet? De razend populaire schilderijen van de Dikke Dames. Je ziet ze overal hangen. De Dikke Dames zijn altijd vergezeld van een glaasje wijn, hapje eten of een lekker taartje. De schilderijen stralen één en al gezelligheid uit. Wist je dat je deze schilderijen ook zelf kunt maken? Ga de uitdaging aan en schrijf je in voor deze workshop.

Dat was de oproep aan de mantelzorgers, die Bureau Mantelzorg weer rondstuurde voor de helpende mens de Mantelzorger.  50 vrouwen en 2 mannen hadden zich aangemeld om de dames op het doek te gaan schilderen. Een zaal vol met tafelezels en kraak heldere witte doeken keken ze aan bij binnenkomst , daar zouden  ze al schilderend hun dame op laten verschijnen.  De ene mantelzorger had nooit een kwast in handen gehad de ander kon redelijk tekenen  er was dus echt wel wat hulp nodig .Maar er was hulp !  Twee professionele schilders die de workshop  zouden verzorgen stonden klaar.

Niet minder dan Jeroen Verhoeff een schilder uit Vlaardingen  die na vele jaren van veld- en techniek-studie, gecombineerd met een unieke werkwijze en een eigenwijze visie op natuur en kunst, maken de schilderijen van Jeroen Verhoeff buitengewoon origineel, levensecht en bijzonder. En niet minder dan Besa Berisa een schilderes uit Delft ze heeft ook Art&Et en van Classic Academic  Atelier waar ze samen met Klays Hyso een Italiaanse schilder werkt en Workshops geeft.

Dus de witte maagdelijke doeken daar zou het goed mee komen en al snel na het maken van  een raster  zag je een dame tevoorschijn komen, de een wat ronder dan de ander maar allemaal volle vrouwen, dat allemaal onder het genot van koffie ,thee en koek , ook  weer door vrijwilligers verzorgd.

Wethouder Bob van der Deijl (CDA) die in het begin van de avond een welkomst woordje had  zei al “zonder mantelzorgers of vrijwilligers valt het cement uit ieders bestaan” samen met Francis Bennis van Bureau Mantelzorg  en dat allemaal wederom voor de week van de mantelzorg.

Mantelzorgimpuls “Naar een mantelzorg vriendelijke gemeente”.

Stichting Welzijn & ondersteuning Pijnacker-Nootdorp, Stichting Bibliotheek Oostland en Stichting Jeugd- en jongerenwerk Midden Holland geven de komende tijd een impuls aan mantelzorg ondersteuning in Pijnacker-Nootdorp. De drie organisaties zijn door de gemeente gevraagd om gezamenlijk met een programma te komen. Hiermee geeft de gemeente Pijnacker-Nootdorp invulling aan de verantwoordelijkheid die zij heeft voor het waarderen van mantelzorgers, sinds het vervallen van het landelijke mantelzorgcompliment. Vanuit deze impuls worden alle mantelzorgers ondersteund.

Hiertoe hebben de 3 netwerkorganisaties 5 projecten opgesteld. Te weten: Digitale ondersteuning mantelzorg, In beeld brengen en waarderen mantelzorg, Mantelzorg vervangende 24 uurs zorg, Meer kennis, beter weerbaar en de Week van de Mantelzorg.

Het dikke dames  op 8 november werd speciaal georganiseerd voor werkende mantelzorgers in het kader van de week van de mantelzorg. De week van 4 tot met 11 november staat in zijn geheel in het teken van waarderen en ondersteunen van mantelzorgers.