De Verbeelding nieuwe stijl, overal in de hele gemeente!

De Verbeelding, al 24 jaar een begrip op cultureel gebied in Pijnacker-Nootdorp en omstreken, is een nieuwe richting ingeslagen! Omdat de fusiegemeente Pijnacker-Nootdorp dit jaar vijftien jaar bestaat, is er op 23 én 24 september een prachtige kunstroute aan door Pijnacker, Delfgauw, Nootdorp en de Oude Leede, plus een feestelijk Verbeeldingsfestival op het Raadhuisplein in Pijnacker.

Voor iedereen is er iets vlakbij huis te bezoeken, maar nóg leuker is het natuurlijk om ook eens op plaatsen te gaan kijken die je niet kent. Op 25 bijzondere locaties in Pijnacker, Nootdorp, Delfgauw en Oude Leede is twee dagen lang kunst te bewonderen én te kopen van landelijk bekende kunstenaars, maar ook van lokale kunstenaars. Op die locaties vinden ook optredens plaats op het gebied van zang, dans, muziek, theater en vertelkunst.

Er is een mooie fietsroute uitgezet langs al die locaties, die je natuurlijk niet helemaal hoeft af te fietsen. Wie niet wil fietsen kan gebruik maken van de Sponsorbus, die met een uurdienst gratis rondrijdt.

Raadhuisplein
Het hart van de Verbeelding blijft ouderwets op het Raadhuisplein in Pijnacker. Dit is de plek van het Verbeeldingsfestival. Het Raadhuisplein is het hele Verbeeldingsweekend gevuld met een creamarkt en gezellige terrassen, waar je kunt genieten van verschillende optredens, de hele dag door. Ook het startpunt van de fietsroute is op het Raadhuisplein. In een stand van de Verbeelding kunt u een route ophalen en informatie verkrijgen.

Daarnaast zijn er nog twee vertrouwde onderdelen. Op zaterdag om 10.30 kunnen de allerkleinsten vanaf tien maanden tot vier jaar, deelnemen aan Muziek op Schoot met Irene Haket in de bibliotheek. Voor kinderen vanaf vier jaar is er op zaterdagochtend om 10.30 uur de theatervoorstelling Aadje Piraatje in het CJMV-gebouw. Vanaf 16 september zijn de gratis toegangskaartjes hiervoor af te halen bij Kantoorboekhandel Van Atten en Sigarenspeciaalzaak Het Moortje te Pijnacker.

Dus duik in het feest dat Verbeelding heet! Geniet van de kunst, de optredens en de bijzondere locaties. Want wanneer zie je nou een optreden in een kersenkas, prachtige beelden in de mooiste tuin van Pijnacker-Nootdorp, of beklim je de scheve toren van de Dorpskerk? Op vrijdagavond 22 september opent burgemeester Francesca Ravestein om 20.00 uur het Verbeeldingsweekend in de bibliotheek in Pijnacker. Marion Schmitz en pianist Albert Theeuwsen geven daarna de muzikale aftrap van het Verbeeldingsgeweld.

Vijfentwintig locaties

Er zijn wel vijfentwintig locaties die hun deuren openzetten. In Pijnacker zijn dat Bibliotheek Oostland, de Ontmoetingskerk, De Scheve Toren, Atelier 1647, Zorgkwekerij Bloei, De Drie Heeren, ’t Prinsesje, De Schakelaar, de kas van Nic van Winden, de tuin Ed van Hagen, Atelier Gaila Pander en De Notelaer. In Nootdorp de tuindersschuur Jan van der Sande, Molen De Windlust, Dorpskerk Nootdorp, Huis van Rie, Veenhage en de Bartholomeuskerk. In Delfgauw zijn dat ‘t Isnienix, Hoveniersbedrijf Louis van der Meijden, het Woonzorgcomplex, het Kerkelijk Centrum, de mooiste tuin van Pijnacker-Nootdorp, die van Arie en Miep Gravesteijn, de tuin van Anton en Carla van der Meijden en in de Oude Leede Buurthuis buurthuis Het Oude Laarsje.

Het complete programma en de fietsroute zijn te vinden op www.deverbeelding.nu en op de Facebookpagina van De Verbeelding.

 

Voor kinderen vanaf vier jaar is er op zaterdagochtend om 10.30 uur de gratis voorstelling Aadje Piraatje in het CJMV-gebouw.

De Nootdorpse molen is een van de bijzondere locaties waar kunst wordt geëxposeerd en zowel op zaterdag als op zondag voorstellingen zijn.