Verdacht persoon aangehouden omgeving Parklaan

Meerdere mensen belden eergisternacht de politie, nadat zij zagen dat een persoon in de omgeving van de Parklaan in Pijnacker aan portieren van auto’s voelde. Ook wisten de melders informatie te geven over het voertuig waar betreffende persoon mee was gekomen.

Post gevat

De politie is daarop gaan kijken en troffen het genoemde voertuig in de omgeving aan. De eigenaar liet zich niet zien. Met meerdere politie-eenheden is in de omgeving naar de persoon gezocht. Omdat de politie het vermoeden had dat hij/zij nog in de buurt was, hebben zij post gevat bij het voertuig. Na enige tijd kwam het voertuig in beweging. Agenten hebben de auto laten stoppen en daar bleek inbrekerswerktuig aanwezig te zijn, waar geen goede verklaring voor gegeven kon worden.

Ongeldig rijbewijs

Ook kon de bestuurder geen rijbewijs tonen, wat de nodige vraagtekens opriep.
Bij navraag in de politiesystemen bleek de bestuurder een ongeldig verklaard rijbewijs te hebben.

De politie schrijft op haar Facebookpagina: “Aangezien het niet de eerste keer was dat de bestuurder hiermee reed, hebben wij in overleg met de Officier van Justitie besloten het voertuig in beslag te nemen. De politiekraan heeft deze afgevoerd. Omdat wij in de auto, dan wel bij de bestuurder, geen zaken aantroffen die ons naar een ander strafbaar feit konden leiden, hebben wij de persoon met een aantal bekeuringen op zak weggestuurd. Maar dan wel lopend…”, aldus de agenten.

Eindstand:
– Bekeuring voor het niet op eerste vordering kunnen tonen van een rijbewijs;
– Bekeuring voor het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs;
– Bekeuring voor het bij zich hebben van inbrekerswerktuig;
– Inbeslagname inbrekerswerktuig;
– Inbeslagname voertuig;
– En een flinke wandeling naar huis.