[UPDATE] Verdachte aangehouden na schietpartij in Nootdorp

Woensdagavond is er een schietpartij gemeld in Nootdorp. De woordvoerder van de politie bevestigde aan onze redactie dat er geschoten is dat er één aanhouding is verricht. Het is niet bekend wat er precies gebeurd is en op wie er is geschoten.

Veel hulpverleners ter plaatse
Op de Markt en voor de ingang van het winkelcentrum aan de Koningin Julianastraat was woensdagavond veel politie aanwezig. Ook zijn er delen van het winkelcentrum met linten afgezet. Ook in de omgeving van voetbalvereniging RKEDO werd gezocht naar een verdachte

Overlast op de Markt
Er is al langere tijd is er sprake jeugdoverlast in de omgeving. Het is te vroeg om nu te kunnen zeggen of de schoten gelost zijn door een jongere. De politie doet hier op dit moment vanwege het onderzoek nog geen uitspraken over.

Aanhoudingen in Ypenburg
Ondertussen is ook bekend dat bij Winkelcentrum Ypenburg in Den Haag een grote groep jongeren is aangehouden door de politie. Deze aanhoudingen zouden verband kunnen hebben met de schietpartij in Nootdorp. De jongeren probeerden weg te komen via de tram, maar de politie was sneller en kon de verdachten in de boeien slaan.