Vergroot je kans op werk met de ‘Wat Als-campagne’

Wat als… je droombaan er anders uitziet dan je denkt?  En je kunt overstappen naar een beroep waar veel vraag naar is? Dit zijn een paar vragen die een gesteld worden door een nieuwe campagne, die tot eind dit jaar in de arbeidsmarktregio Zuid-Holland Centraal loopt. Daar hoort ook gemeente Pijnacker-Nootdorp bij.

Wat Als-campagne voor werkzoekenden én werkgevers

De Wat Als-campagne is ontwikkeld door het WerkgeversServicepunt Zuid-Holland Centraal. Het doel is om werkzoekenden te prikkelen om hun talenten van pas te laten komen in een baan waar ze nog niet aan hebben gedacht. In deze campagne staan de verhalen centraal van mensen die de overstap hebben gemaakt en hun nieuwe droombaan in een ander beroep vonden. De campagne vraagt ook aan werkgevers om open te staan voor nieuw potentieel: zeer gemotiveerde en capabele mensen om vacatures in te vullen, alleen met een andere achtergrond.

Vijf sectoren met veel vacatures

Er zijn momenteel veel vacatures en mogelijkheden in:
– Het groen;
– De zorg;
– Transport en logistiek;
– De bouw en techniek;
– en in de detailhandel.

Door de coronacrisis raken veel mensen hun baan kwijt en is het niet altijd makkelijk om ander werk te vinden. In 2020 daalde het aantal vacatures in Zuid-Holland Centraal met 13,5%. Juist nu kan het belangrijk zijn om breder te zoeken dan alleen in het eigen beroep. Ook mensen die nu nog werk hebben kunnen zich melden.

Begeleiding, omscholing en bijscholing

Bij de overstap naar een nieuwe baan is het minder belangrijk welke ervaring of opleiding iemand gevolgd heeft. Het is veel belangrijker of iemand de juiste motivatie en talenten heeft. Het WerkgeversServicepunt Zuid-Holland Centraal en de gemeenten

* bieden werkzoekenden begeleiding naar een nieuw beroep;
* brengen ze in contact met werkgevers;
* en bieden mogelijkheden om zich om- en bij te scholen.

Over het WerkgeverServicepunt Zuid-Holland Centraal

Werkgeversservicepunt Zuid-Holland Centraal is een samenwerking tussen UWV, De Binnenbaan en de gemeenten Lansingerland, Leidschendam-Voorburg, Pijnacker-Nootdorp, Voorschoten, Wassenaar en Zoetermeer. Wil je meer weten of jezelf aanmelden? Bel: 088 – 3920200 of stuur een email naar: info@zhcwerkt.nl