De Verrijk Je Buurt inspiratiecafé 16 oktober

Fonds 1818 organiseert op zestien oktober het Verrijk Je Buurt inspiratiecafé bij Sportcentrum De Viergang. Tijdens die bijeenkomsten helpt het fonds bewoners die iets nuttigs, bijzonders of leuks voor hun directe leefomgeving willen doen.

Groot succes
Projectleider Marjet van Os: “Voor de zomer hebben we eenentwintig cafés in twaalf gemeenten in onze regio georganiseerd. Hier kwamen ongeveer zeshonderd bewoners op af. Zeker driehonderdvijftig groepjes bewoners hebben inmiddels een aanvraag bij ons ingediend. Zij willen vaak aan de slag met groen, ontmoeting, speeltuinen of het opleuken van de straat. De komende maanden trekken we weer de regio in om bewoners op weg te helpen. We geven advies, begeleiding, geld en inspiratie.”

Dit kun je doen tijdens een inspiratiecafé 
Deelnemers aan een Verrijk je Buurt inspiratiecafé kunnen het volgende doen:

  • je laten inspireren door presentaties van andere buurtinitiatieven en succesvolle projecten
  • in gesprek gaan met buurtgenoten om te horen hoe zij hun plan hebben aangepakt
  • werk maken van goede ideeën tijdens een miniworkshop
  • speeddaten en vragen stellen aan de adviseurs van Fonds 1818
  • aan de slag met handige tools en hulpmiddelen uit de speciale Verrijk Je Buurt Toolbox

Op verrijkjebuurt.fonds1818.nl staat extra informatie en een online toolbox om meteen aan de slag te gaan.

Over Verrijk je Buurt
Fonds 1818 is jarig en trakteert in de hele regio. Bewoners met goede ideeën kunnen een jaar lang bij het fonds terecht voor advies, begeleiding en financiële ondersteuning. Ideeën die passen bij Verrijk je Buurt komen, na beoordeling door het fonds, ook in aanmerking voor een donatie tot maximaal € 3.000. Fonds 1818 organiseert in negentien gemeenten Verrijk je Buurt inspiratiecafés.

Fonds 1818 
Fonds 1818 zet zich in voor een betere maatschappij. Door het geven van geld, advies en begeleiding en door zelf projecten uit te voeren. Fonds 1818 is er voor iedereen in de regio Delft, Den Haag, Zoetermeer, Leiden en de Duin- & Bollenstreek en tussenliggende gemeenten.

De bijeenkomsten duren van 20.00 tot 21.30 uur, met inloop vanaf 19.30 uur. Aansluitend is er een borrel. Aanmelden is niet nodig.