Burgemeester Björn Lugthart bij feestelijke opening Hof Delfgauw

2 september 2022 was het eindelijk zo ver: na een lange periode van bouwen kon Hof Delfgauw eindelijk geopend worden. Dit werd feestelijk gevierd door de begeleiders, bewoners en familie, in het bijzijn van Björn Lugthart, burgemeester van Pijnacker-Nootdorp.

Hof Delfgauw
HOF (House of Friends) Delfgauw is een innovatief zorg- en woonproject voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. Het was een plan van de ouders, want zij wilden hun kinderen de mogelijkheid geven om zelfstandig te wonen. Hun jongens en meiden in harmonie samen laten wonen in één huis met andere verstandelijk beperkte jongeren – dat was het doel, en vandaag was het bereikt.

Prachtig wonen
Het huis waar de tien jongvolwassenen in gaan wonen is groot en nieuw. De inrichting is mooi en precies gericht op wat de jongeren – in het algemeen en persoonlijk – nodig hebben om fijn te kunnen leven. Allemaal krijgen ze hun eigen kamer, wat eigenlijk meer een klein appartement is: ze bevatten namelijk elk een bed, bank, eettafel, keukentje en badkamer. Aan persoonlijke benodigdheden is goed gedacht. De ene kamer is donkergroen; de andere is fel lila. In de ene staat een gitaar; in de ander een PlayStation. Er zijn ook gezamenlijke ruimtes, zoals de tuin, de huiskamer en zelfs een fitness ruimte die binnenkort op zolder komt.

Op bezoek
Burgemeester Björn Lugthart en wethouder Hanneke van de Gevel waren aanwezig bij de feestelijke opening. Zij feliciteerden de jongeren, hielpen met het lint doorknippen en kregen een uitgebreide rondleiding door het huis. Zowel zij als de bewoners waren erg enthousiast over het huis en elkaars aanwezigheid.