[VIDEO] Feestelijke handeling bouw Tuindershof fase 2a

Op dinsdag 4 april was de feestelijke handeling van nieuwbouwproject Tuindershof fase 2a in Pijnacker waarbij de eerste steen werd gelegd. In deze fase worden er in totaal 18 koopwoningen en 38 sociale huurwoningen gebouwd. Een mooi moment voor kopers, huurders, gemeente, ontwikkelaars, architect en bouwer, want met de komst van de 38 sociale huurwoningen en 18 koopwoningen krijgen weer veel gezinnen, singles en stellen een nieuw, energiezuinig huis.

Eind volgend jaar
Naar schatting worden de nieuwe koop- en huurwoningen eind volgend jaar opgeleverd. Toekomstige bewoners zijn erg blij en enthousiast met hun nieuwe toekomstige woning in Tuindershof.

Over Tuindershof
Tuindershof is een bijzondere wijk als je je erin verdiept. Alleen het feit al dat er 80 verschillende bomen komen, is het noemen waard. Naast het groen heeft ook water een hoofdrol in de wijk. Bijna iedereen woont aan het water, kijkt erop uit of wandelt er in 1 minuut naartoe. De oevers worden zo ingericht dat dieren het er fijn vinden. Op het eiland kunnen kinderen spelen. Ook de gemoedelijke, dorpse sfeer zoals je die kent van het oude Pijnacker, spreekt aan. In Tuindershof woon je in gezellige straatjes, aan groene lanen, aan de Meander of samen op een erf. De architectuur is heel afwisselend door verschillende kleuren steen, dakvormen en details in de gevel, zoals bijzonder metselwerk, luifels en luiken. Dit is goed terug te zien bij de rijwoningen in fase 2a.