[VIDEO] Kinderyoga: Ontspanning is de basis om te leren

Stress wordt bij volwassenen een steeds groter probleem maar ook jonge kinderen kunnen hier last van krijgen. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen al op jonge leeftijd stress kunnen ervaren en hoe meer stresshormonen er in het lichaam worden aangemaakt, hoe minder je kunt onthouden. Ontspanning is de basis voor een kind om te leren en zich te ontwikkelen.

De Blije Boefjes in Pijnacker
Kinder-ontspanningscoach en yogadocente Kimberley Sprinkhuizen-Hoffmann pakt dit in de regio van Pijnacker-Nootdorp aan met haar onderneming: ‘De Blije Boefjes is ontspanning voor kinderen van 0 – 12 jaar’.

Voor kinderen van 6 tot 12 jaar
De Blije Boefjes biedt diverse workshops en lessen aan op het gebied van massage en yoga voor kinderen. Sinds kort is Kimberley gestart met kinderyoga lessen in het wijkcentrum Tolhek aan de Gantellaan 1 in Pijnacker. De lessen zijn geschikt voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. De yoga lessen staan in het teken van een bepaald thema en worden gegeven in kleine groepen zodat ieder kind genoeg individuele aandacht krijgt.

Positief voor zelfvertrouwen
Op deze manier kan er tijdens de les ook gewerkt worden aan bepaalde doelen die ouders vooraf kenbaar kunnen maken. Kinderyoga kan bijvoorbeeld een positieve bijdragen leveren aan het zelfvertrouwen, de concentratie en het lichaamsbewustzijn. Ook helpt yoga o.a. bij spanning gerelateerde klachten, slaapproblemen, onrust, woede aanvallen of faalangst.

Wanneer les?
Voor jonge kinderen tussen de 3 en 6 jaar worden er wekelijks op zaterdag ochtend peuter/kleuter lessen gegeven en bij voldoende animo wordt er ook een groep baby/dreumes ontspanning opgezet voor kinderen in de leeftijd van 10 t/m 36 maanden. Meer info en een proefles op de website van de Blije Boefjes.