Te vinden in Pijnacker en Rijswijk

Niets over Feel Good radio maar een goed  gevoel geeft het wel, grazende schapen.

De Schapen  van M.A. Oosthoek landschapsbeheer graasde tussen het hoge gras langs de flats naast de Thorbeckelaan en de Gerbrandylaan  in Noord.

Kudde verdeeld

De kudde werd vandaag in drie groepen verdeeld, twee groepen werden opgehaald om in Rijswijk hun werk te doen en dat is de boel lekker kort vreten. Het beheer is duurzaam, geen herrie  van grasmaaiers, de schapen hebben er hun maaltijd en werk aan en het is voor iedereen een enorm leuk gezicht om die kudde bezig te zien.

Naar Rijswijk

Ook de verplaatsing leverde leuke beelden op. De twee groepen voor Rijswijk mochten dit keer met het busje mee, twee etage in de bus, zo werden ze ingeladen. De  border collie wist het goed te regelen allemaal je ziet er aan af dat er veel met ze getraind wordt. Eén team, samen met de hoedster van de schapen. Een half uurtje later werd groep twee ingeladen en ook zei vertrokken naar Rijswijk.

Groepje  in Noord

Het laatste groepje  bleef in Noord achter  en loopt nu bij de Cort van der Lindelaan. Het  doel van zo’n kudde is de natuur ontwikkelen en in stand houden. Door kort en frequent  met schapen te grazen, krijgt de natuur meer kans en krijg je bloemrijkere graslanden.

Kijk eens op de site van M.A. Oosthoek Natuurbeheer   http://www.maoosthoek.nl/

Lia van Halderen