Vluchtelingenbegeleiding actief op Open Dag van Buurt & Zo

Vluchtelingenbegeleiding Pijnacker-Nootdorp geeft zaterdag 1 juli tijdens de Open Dag van Buurt & Zo informatie over haar activiteiten. De medewerkers van de groep geven informatie over de manier waarop ze maatschappelijke en juridische ondersteuning geven aan vluchtelingen met een verblijfstatus, die in Pijnacker-Nootdorp komen wonen. Het team bestaat uit een groot aantal vrijwilligers en enkele professsionele krachten. Zij vangen nieuwkomers op, helpen bij het inschrijven bij de gemeente en andere procedures en treden ook op als tolk tijdens gesprekken met instanties, de huisarts enzovoort.

Doel van Vluchtelingenbegeleiding is om statushouders die in de gemeente komen wonen, zo snel mogelijk zelfredzaam te laten worden. Tijdens de open dag is er veel informatie over wat daar allemaal bij komt kijken.

Er is behoefte aan nieuwe vrijwilligers. Vooral mensen die maatschappelijke begeleiding kunnen geven en tolken zijn van harte welkom. Tijdens de open dag is daar ook meer informatie over te krijgen.

De Open Dag is van 10 tot 17 uur. Buurt & Zo zit aan de Prins Hendrikstraat 28 in Pijnacker.

Begin vorige maand maakte Pijnacker-Nootdorp TV een videoreportage over Vluchtelingenbegeleiding: