Volop klussen te doen bij Het Blauw Gele Vendel

Ruitervereniging Het Blauw Gele Vendel in Pijnacker is een van de organisaties die hopen dat er tijdens NL Doet, de nationale vrijwilligersdag, weer een groot aantal klussen kan worden gedaan.  De ruitervereniging heeft op haar nieuwe locatie aan de Hoogseweg nog allerlei dingen die opgeknapt of aangelegd moeten worden. Er is door de eigen vrijwilligers al veel gedaan in de afgelopen tijd, maar toch hoopt de club dat er tijdens NL Doet nog flink wat werk kan worden verzet.

Mandy Horeweg van de Blauw Gele Vendel: “Er is vooral nog veel werk te doen aan de bestratingen. De bestrating voor de kantine is er nog helemaal niet, en ook op andere plekken moet op dat gebied nog veel worden gedaan. Daarnaast moeten de bakranden eens een lekker soppie en moet het hele terrein weer eens goed aan kant.”

Vorig jaar deed de vereniging voor het eerst mee aan NL Doet. “We hadden toen een scoutinggroep uit Berkel op bezoek, een hele groep meiden en jongens in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar. Toen is er ook veel werk verzet, terwijl de eigen vrijwilligers hard bezig waren met de bouw van de kantine. Dat was echt een ontzettend leuke dag.”

Tot nu toe is het aantal aanmeldingen nog niet zo groot. De vereniging hoopt op 25 mensen die op die dag de handen uit de mouwen willen steken, maar tot nu toe hebben zich nog maar een stuk of vijf mensen aangemeld. Iedereen van harte welkom dus op 11 maart tussen 10 en 16 uur. Aanmelden kan via deze webpagina.