Voorleesoma’s in Cultura & Zo

Vanaf 28 november is het weer zover! De voorleesoma’s gaan weer maandelijks in CulturA & Zo voorlezen aan kinderen van 4-8 jaar. De voorleesoma’s zijn Agnes (65 jaar) en Thea (84 jaar) hebben er enorm veel zin in om deze leuke en gezellige maandelijkse activiteit voort te zetten.

Leuk en leerzaam
Voorlezen is niet alleen heel leuk maar ook super leerzaam, je leert nieuwe woorden, het prikkelt de fantasie, werkt rustgevend en zorgt ervoor dat kinderen lezen later ook leuker gaan vinden.

Wegdromen
Thea Bijmolen vertelt dat zij vroeger altijd is voorgelezen en dan kon wegdromen in haar wereld. Agnes te Molder vult aan dat zij het soms nog steeds heerlijk vindt om voorgelezen te worden: “Het is zo mooi dat je je eigen beelden kunt vormen en je fantasie kunt gebruiken”, zegt oma Agnes. Allebei de oma’s willen deze momenten graag doorgeven aan kinderen.

Mooiste kinderboek
Oma Agnes en oma Thea hebben twee kinderen grootgebracht en lezen nu hun kleinkinderen voor. Het mooiste kinderboek? Oma Agnes roept direct: “Pol, Pelle en Pingo op zoek naar het Noorderlicht. Een prachtig stripboek.” Oma Thea haar favoriete kinderboek is nog steeds ‘Het meisje met de rode schoentjes’, een sprookje van Hans Christian Andersen.

Gratis toegang
Het voorlezen voor kinderen van 4-8 jaar is op zondag 28 november van 10.30-11.15 uur in CulturA & Zo in Nootdorp en is gratis. Toegangsbewijzen zijn te krijgen via www.culturaenzo.nl