Vriendschap heeft 18 gezichten in kinderverhalenbundel van Oostland Literair

Heb je weleens van de ziekte van Cupido gehoord? Of van een geheimzinnige parelprins als redder in nood? Van een Vlinder die verstoppertje met de wind kan spelen? Een draak die bang is van zijn spiegelbeeld? In de kinderverhalenbundel “Vriendschap, kom erbij”, het thema van de Kinderboekenweek 2018, staan 18 verschillende verhalen over vriendschap. Het boek is uitgegeven door Oostland Literair, een samenwerkingsverband van regionale auteurs en dichters en Uitgeverij Oostland. De opbrengst wordt gebruikt om het lezen onder kinderen te bevorderen.

Vriendschap, kom erbij
De bundel Vriendschap is geschikt voor kinderen in de basisschoolleeftijd en bevat verhalen om voor te lezen of zelf te lezen. Over vriendschap tussen twee meisjes die een zandkasteel bouwen. En voetbalvrienden die goed kunnen scoren. Maar ook over beste vrienden die elkaar moeten missen, omdat er een ver weg gaat wonen. Vrienden die in problemen komen door een schipbreuk, een weerwolf, de liefde of een verslavend digitaal spel. Verhalen over vriendschap die je meenemen op avontuur, je laten griezelen, laten blozen of glimlachen. Verhalen met een boodschap: want een vriend hebben, is vooral een vriend te zijn!

Deelnemende auteurs
Het is de eerste keer dat Oostland Literair met een bundel voor kinderen komt. De eerste drie exemplaren worden op 2 oktober uitgereikt op de Jenaplanschool De Kwakel in Berkel en Rodenrijs. Daarbij zijn ook de deelnemende auteurs aanwezig. Dat zijn: Arie van Driel, Claudia C. de Rave-Reijpert, Marguerite de Ruijter, Rianne van Sie, Gerard van de Schootbrugge, Nick Steenkamp, Sybren van Wayenburg, Trix van Walsum en Jennefer Zuniga-de Jong. De voorkant met voorwerpen uit de verhalen is ontworpen door Sybren van Wayenburg en het gedicht is geschreven door Jeroen den Harder.

Meer weten?
Kijk op www.oostlandliterair.nl voor meer informatie. Of bezoek 29 september de stand van Oostland Literair op de creamarkt Verbeelding in Pijnacker.