Vrijspraak verdachte in moordzaak Colombianen Delfgauw

De rechtbank in Den Haag heeft vandaag, 6 november, een 40-jarige Colombiaanse man vrijgesproken van het plegen van moord. Er is onvoldoende bewijs.

Liquidatie

De man die werd verdacht van de liquidatie van twee Colombianen. In mei 2013 werden in het water langs een provinciale weg in Delfgauw, in vuilniszakken, menselijke resten gevonden. Na enig onderzoek bleek het te gaan om twee Colombiaanse mannen.
De 40-jarige Colombiaan Juan R. P. zat een tijd vast voor de moord, maar het Openbaar Ministerie is niet overtuigd van zijn schuld.

Stukgelopen

Twee jaar geleden startte het OM nog een extra onderzoek tegen Juan R. P. Het OM moest toen toegeven dat de zaak definitief was stukgelopen, laat Omroep West weten. De officier van justitie eiste nog een half jaar cel vanwege zijn betrokkenheid bij de drugsdeal. De Spaanse verdachte was overigens niet bij de zitting aanwezig.

Gruwelijke vondst

De rechtbank noemde de liquidatie ‘gruwelijk’ in het vonnis. Voor de Haagse rechtbank is het duidelijk dat Juan R.P. een rol speelde in dit hele verhaal, maar er kan onvoldoende worden vastgesteld dat de verdachte, in wat voor strafrechtelijke vorm dan ook, verantwoordelijk of medeverantwoordelijk is voor wat de slachtoffers is aangedaan.