Vruchtbare Grond is nieuw kunstwerk in Delfgauw

Het kunstwerk Vruchtbare Grond 2.0 is de winnaar van de tweede editie van Kunst in de Gemeente Pijnacker-Nootdorp.

Unaniem gekozen
Na een spannende verkiezing is het kunstwerk Rob Kruizinga en Ludo Broos kunstwerk door zowel publiek als vakjury uitgeroepen tot winnaar. Vruchtbare Grond 2.0 zal een jaar lang te zien zijn op een sokkel aan de Laan der 7 Linden in Delfgauw.

Voorrondes
Inwoners konden stemmen op inzendingen. Hier kwamen drie kunstwerken uit. Een jury bestaande uit vier leden heeft het winnende kunstwerk Vruchtbare Grond 2.0 gekozen. De juryleden zijn Manuela Bijl (gemeenteraadslid), Roos van der Meijden (kunstschilder, vrijwilliger Stichting De Verbeelding), Linda Vaandering (tekstschrijver, vrijwilliger van Stichting De Verbeelding) en portefeuillehouder Cultuur Francisca Ravestein.

Over het kunstwerk
De paprika in het ontwerp voor Vruchtbare Grond 2.0 staat symbool voor de kassenteelt, waar de gemeente groot mee is geworden. Het ontwerp bestaat uit een viertal cortenstalen lamellen, die samen die contouren van een paprika vormen. De binnenzijde laat de uitsnede van de kas zien, eveneens een herkenbaar beeldmerk voor de gemeente Pijnacker- Nootdorp. In de paprika is een tweetal uitgesneden contouren van plattegronden verwerkt. Onderin de paprika de kern Delfgauw, bovenin de contouren van de hele gemeente.