VVD vol ongeloof over sluiting politiebureau

De VVD in Pijnacker-Nootdorp heeft met verbijstering kennis genomen van de mogelijke sluiting van het politiebureau in Pijnacker. Wij schreven hier vanochtend dit artikel over op het nieuwsplatform.

Ilona Jense, fractievoorzitter van de lokale VVD: “Wij maken ons grote zorgen over de berichtgeving dat het bureau uit Pijnacker wordt vervangen door pop-up-bureaus. Onze inwoners hebben behoefte aan een veilige gemeente, niet aan een kop koffie en een praatje in een pop-up-bureau met een agent. Het was de VVD al een doorn in het oog dat het bureau in de avond en nacht gesloten was, maar dit is voor ons echt een brug te ver.”

De politieke partij vindt het onbegrijpelijk dat de veiligheid binnen de gemeentegrenzen van Pijnacker-Nootdorp op deze wijze door de politietop wordt benaderd. “In een gemeente waar in de afgelopen jaren hard is gewerkt aan een veilige gemeente met politie en inwoners, waarbij zichtbaar goede resultaten zijn behaald, is het onbestaanbaar dat geen politiebureau aanwezig is. Juist de aanwezigheid van een politiebureau en daarmee de directe aanwezigheid van de politie is essentieel.”, aldus fractievoorzitter Jense.

De VVD heeft aan het college gevraagd of en op welke wijze het bureau voor Pijnacker-Nootdorp behouden kan blijven en op welke termijn de sluiting is voorzien. Bovendien informeert de VVD naar de gevolgen voor de aanrijtijden in het geval van calamiteiten.