Waardering van minister voor mentorproject Jong Perspectief

Wat wordt er veel gedaan door vrijwilligers in het onderwijs. Zoveel mensen, jong tot ouder die betrokken zijn bij kinderen in het basis- en middelbaar onderwijs, met hen een tijdje meelopen, ondersteunen en begeleiden en op deze manier een bijdrage leveren aan de gelijke kansen in het onderwijs.Dat zou wel eens meer belicht mogen worden vonden wij bij Jong Perspectief.

Een goed begin is het halve werk
Daarom waren Annette en Joyce afgelopen dinsdag bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in Den Haag om de brochure ‘Een goed begin is het halve werk’ te overhandigen. In deze brochure de resultaten van het eerste jaar mentorproject School’s cool in de regio Zoetermeer. Met fantastische interviews met de mentorkoppels van Robbert Roos, Linda Vaandering, Marianne Karsemeijer, Annemarie Spiessens de Vries en Jessica Davilar

Waarderende woorden
Minister Arie Slob nam de brochure in ontvangst en was geïnteresseerd in de verschillende aspecten van het mentorproject en de plaats binnen de gemeente en onderwijs. Hij sprak waarderende woorden voor School’s cool Nederland en alle andere vrijwillige inzet in het onderwijs.

Ondersteuning vanuit diverse gemeeenten
We konden trots vertellen dat de gemeenten Gemeente Zoetermeer,Gemeente Lansingerland en Gemeente Pijnacker-Nootdorp het project van harte ondersteunen en bereid zijn om trajecten uit te breiden.
Maar het valt of staat met de beschikbare vrijwilligers!! Er zijn dit schooljaar weer veel leerlingen aangemeld en we zijn momenteel nog op zoek naar ca. 12 thuismentoren in ons werkgebied.

Ook mentor worden?
Dus mocht je net als de minister waardering hebben voor het mentorproject en wil jij je steentje hieraan bijdragen? Meld je aan via: info@jongperspectief.nl of stuur een appje naar 06-23695750 (Annette).
We komen graag met je in contact!

(foto: Jong Perspectief, Annette Berkhout, Arie Slob en Joyce de Haan en minister)