Webinar werkgevers werk ‘sexy’ maken

Het zijn bijzondere tijden. Voor steeds meer sectoren geldt dat ze weer op gang komen. Dit betekent ook dat de vraag naar goede medewerkers weer zal toenemen. Het vinden, binden en boeien van goede medewerkers was voor de coronacrisis soms al een uitdaging. Door corona is deze uitdaging er zeker niet eenvoudiger op geworden.

Een webinar

Om ondernemers in de arbeidsmarktregio Zuid-Holland Centraal te helpen en te ondersteunen wordt er op donderdag 16 juli, van 16.30 tot 17.30, een online seminar (webinar)’ georganiseerd. Het heet ‘Employer branding in tijden van corona’. Deze bijeenkomst maakt onderdeel uit van de doe-agenda van de landelijke aanpak Perspectief op Werk. De bijeenkomst is bedoeld voor alle ondernemers die het werkgeversmerk van hun organisatie willen versterken.

Interactief

Het online seminar wordt verzorgd door Roy Vathorst van RVWebdiensten. Pijnacker Nootdorp TV sprak met Roy Vathorst.”Het wordt een erg interactieve webinar. We gaan uitleggen wat belangrijk is op het gebied van employment-branding. Wat je nu merkt, en dat blijkt uit meerdere onderzoeken, is dat veel mensen zich afvragen of ze qua werk nog op de juiste plek zitten. Ondanks dat veel werknemers blij zijn dat ze nog werk hebben wordt er volop georiënteerd op basale vragen als ‘biedt mijn baan mij nog de veiligheid en de eisen die ik wil”

Maak het aantrekkelijk

Vanuit het perspectief van het bedrijf is het interessant om te kijken hoe je je goede personeel binnenboord houdt. We kunnen handvatten aanbieden om een functie meer ‘sexy’ te maken. Kortom: Hoe kan je als bedrijf juist interessant zijn. Vaak halen we het voorbeeld aan van de administratieve functie bij de gemeente, die veel stoerder wordt wanneer je vanaf je werkplek in de Europoort een uitzicht hebt op de skyline of de haven van Rotterdam. Een administratieve functie kan ergens anders juist heel stoffig imago hebben.”

We vroegen welke beroepen juist nu extra handjes nodig hebben. Roy Vathorst: ” De transport, de zorg, koeriersdiensten en zeker ook de glastuinbouw in Pijnacker Nootdorp zijn beroepsgroepen die nu wel wat extra hulp en mankracht kunnen gebruiken.”

Aanmelden

Naast Roy komt ook Madelon Joutze, rayonmanager bij Herenbos, voorbij. Zij wordt geïnterviewd door Paul van der Burg, accountmanager bij het WerkgeversServicepunt Zuid-Holland Centraal. Natuurlijk is er tijdens en na afloop van de sessie volop ruimte om vragen te stellen.

Aanmelden kan via het formulier op de website van vno-ncwwest.  https://www.vno-ncwwest.nl/Lists/Bijeenkomst%2016%20juli%202020/newform.aspx?Source=http://www.vno-ncwwest.nl/enquete/bedankt.aspx

Op de dag zelf ontvangt u een link voor deelname in uw e-mailbox.