Wethouder Ilona Jense verkeer fietst mee tijdens Schoolbrengweek

Vandaag op 18 september is de laatste dag van de SCHOOL op SEEF Schoolbrengweek. Zoveel mogelijk leerlingen in het basisonderwijs en hun ouders gaan dan lopend of met de fiets naar school. Dat is leuker, gezonder en goed voor de verkeersveiligheid. Om het belang van fietsen en veilige schoolroutes te onderstrepen fietste wethouder Ilona Jense donderdag 17 september een stuk mee met de fietslessen op de Josephschool.

Verkeersveiligheid

De meeste ouders en kinderen gaan al vaak lopend of op de fiets naar school. Lopen en fietsen heeft naast de verkeersveiligheid nog meer voordelen: het is gezond en beter voor het milieu. En bovendien is lopen en fietsen gewoon erg leuk!

Groot succes

Er waren veel leerlingen die meededen, te zien aan de volle fietsenstalling van de Josephschool. “Ik heb nog nooit zoveel fietsen gezien en zo weinig auto’s als in deze week”, laat de conciërge van de Josephschool weten aan Pijnacker-Nootdorp TV. “De Schoolbrengweek lijkt een groot succes te zijn”.

Uitdaging

Tijdens de schoolbrengweek werden ouders en kinderen uitgedaagd om zoveel mogelijk lopend op fietsend naar school te gaan. De kinderen kunnen een leuke prijs winnen met een verhaal, foto of tekening van een leuke belevenis onderweg op de route van school naar huis.

Educatie nodig

Clyde Tdlohreg, regiocoördinator programma School op SEEF binnen de Metropoolregio Rotterdam Den Haag liet eerder weten aan Pijnacker-Nootdorp TV dat het vooral bij basisschoolleerlingen nodig bleek om meer aandacht te besteden aan verkeerseducatie. Daarvoor is een speciaal programma ontwikkeld waarbij professionele verkeersleerkrachten basisscholen, in een periode van drie jaar de kennis overdragen om zelfstandig aan praktische verkeerseducatie op de scholen te kunnen gaan doen.

Meer weten? Kijk op http://www.schoolopseef.nl