Wethouder Jense onthulde CityTree bij station Nootdorp

De Dag van de Duurzaamheid – is het stationsplein tussen metrohalte Nootdorp en bedrijvenpark Heron een stuk groener geworden met de ‘aanplant’ van de CityTree; een opvallend monument van levend groen voorzien van bankjes.

Wethouder Jense onthulde CityTree bij station Nootdorp.
Wethouder Ilona Jense:     “De CityTree is een mooi geschenk van de provincie en staat voor duurzame ambities in zowel onze gemeente als in de provincie Zuid-Holland” .CityTree maakt metrostation Nootdorp groener

Zuivere lucht
De CityTree bestaat uit twee bankjes met een hoge groene wand van mos. Dit mos bindt grote hoeveelheden fijnstof, stikstofoxiden en CO2 en zet deze stoffen om in zuurstof. Zittend op het bankje kun je dus heerlijk genieten van zuivere lucht.

Groene verblijfsplek
Binnen enkele jaren zal het stationsplein omgevormd zijn tot een innovatief knooppunt met deelmobiliteit, oplaadpunten voor auto’s en fietsen en een aangename groene verblijfsplek. Op deze wijze wordt het stationsplein de poort naar duurzaam bedrijvenpark Heron, het groene overstapplein voor werknemers die in Nootdorp wonen en in de Randstad werken en de poort voor recreanten die op station Nootdorp een deelfiets pakken om van onze natuur te genieten. Het plein wordt een visitekaartje voor Heron en voor de gehele gemeente.

Cadeau van de provincie
De CityTree is een cadeau van de provincie Zuid-Holland. Het is een erkenning voor de inspanningen die het bedrijvenpark doet op het gebied van duurzaamheid en het symbool voor ambities voor de toekomst. De provincie heeft als doelstelling om in 2035 CO2-neutraal te zijn. Daarom zetten zij zich in voor een klimaatneutraal N470. Om dit te bereiken hebben ze een nieuw soort asfalt toegepast en een energieopwekkend geluidscherm neergezet. De CityTree behoort tevens tot een van de maatregelen om de N470 klimaatneutraal te maken.