Wethouder noemt faillissement van Verhoef Infra ‘een drama’

Wethouder Piet Melzer, projectwethouder voor onder andere Pijnacker-Noord,  noemde het faillissement van het bedrijf Verhoef Infra donderdagavond in de gemeenteraad een ‘drama voor het bedrijf en een drama voor de personeelsleden’. Komende dinsdag zal de rechtbank naar verwachting een uitspraak doen over het faillissement. Ook wordt dan een curator benoemd.

Verhoef Infra was in de Heesterbuurt in Pijnacker-Noord bezig met de laatste fase van de herinrichting. Dat karwei had nog voor de zomer moeten zijn afgerond. Melzer benadrukte in de raad dat het bedrijf kwalitatief altijd goed werk heeft geleverd.

Hanneke van de Gevel (Eerlijk Alternatief) vroeg in het vragenuur van de raadsvergadering of er al duidelijkheid was over hoe het werk nu verder moet, en ook of er voor de gemeente financiële consequenties zijn nu de aannemer failliet is. De wethouder kon daar nog weinig helderheid over geven. “We moeten eerst het contact met de curator hebben zodra die is benoemd. Voor die tijd kunnen we niets doen.”