Wethouders openen Vlinderidylle

Woensdag 15 mei is in De Groenzoom op feestelijke wijze de vlinderidylle geopend door de wethouders Peter Hennevanger (gemeente Pijnacker-Nootdorp) en Simon Fortuyn (gemeente Lansingerland). Deze vlinderidylle is vorig jaar door schoolkinderen ingezaaid.

Infobord geplaatst
De Vlinderstichting heeft een informatiebord geplaatst dat officieel werd onthuld. Via het informatiebord kunnen bezoekers van De Groenzoom meer te weten te komen over de aanwezige vlinders.

Verschillende vlindersoorten
De vlinderidylle is een groot succes. Door de intensieve bloei van verschillende kruiden op deze locatie vinden uiteenlopende vlindersoorten hier komende periode hun voedsel. Een vlinderidylle is een plek met bloemen waar bijen en vlinders kunnen leven en ook beter kunnen overleven. De laatste jaren gaat het steeds slechter met het leefgebied voor vlinders. Deze bloemrijke graslanden zijn dan ook van levensbelang. Een vlinderidylle bestaat uit inheemse planten, waarbij het gaat om meerjarige plantengroei die over vijf jaar ook nectar en stuifmeel voor vlinders en bijen leveren.

Idylle 3 Idylle 2 Idylle 1
<
>