Wethouders regio Haaglanden blijven zich samen inzetten voor sport en bewegen met een beperking

Alle wethouders sport uit regio Haaglanden hebben afgelopen weken de interventieovereenkomst “Inclusief – Sport & Bewegen regio Haaglanden” ondertekend. Na twee jaar samenwerken op het gebied van sport en bewegen voor mensen met een beperking wilden zij dit graag doorzetten. Ook gemeente Pijnacker-Nootdorp sloot voor deze nieuwe overeenkomst aan.

Meer mogelijkheden
Door de samenwerking wordt het sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking binnen de verschillende gemeenten meer op elkaar afgestemd. Op deze manier worden er meer mogelijkheden gecreëerd voor deze doelgroep. De ondertekening zou op 19 december 2021 plaatsvinden tijdens een sportieve dag met verschillende aangepaste sportactiviteiten. Helaas zorgden de coronamaatregelen ervoor dat dit niet door kon gaan.

Meer inzet door samenwerking
Haagse wethouder Sport Hilbert Bredemeijer: “Ondanks aanhoudende tegenslagen door de maatregelen tegen corona, willen we laten zien dat we ons blijven inzetten voor sport en bewegen voor iedereen. Door de samenwerking met de omliggende gemeenten kunnen we meer betekenen voor mensen met een beperking op het gebied van sport en bewegen,” dat zegt hij namens alle sportwethouders van de regio Haaglanden. Alle wethouders hebben de overeenkomst en hun puzzelstuk afzonderlijk van elkaar ondertekend, wat resulteerde in de door Charles Brown gelegde puzzel.

Intentieovereenkomst
De intentieovereenkomst is getekend door wethouder Renzen- van Leeuwen (Delfland), wethouder Schrederhof (Delft), wethouder Bredemeijer (Den Haag), wethouder Cnossen (Lansingerland), wethouder van Eekelen (Leidschendam-Voorburg), wethouder Hennevanger (Pijnacker-Nootdorp), wethouder Bentvelzen (Rijswijk), wethouder Zweerts de Jong (Wassenaar), wethouder Varekamp (Westland) en wethouder ter Laak (Zoetermeer).

Foto 1: Charles Brown met de door alle wethouders getekende puzzelstukken. Door Joris den Blaauwen