Winnares actie  #schoolfie 2018  bekend 

Op alle Octantscholen hebben leerlingen uit groep 1 tot en met 8 afgelopen periode hun best gedaan om een selfie of vlog te maken met hun Octant t-shirt. Zij konden meedoen met een wedstrijd door het resultaat te plaatsen op verschillende social media kanalen met gebruik van #schoolfie2018.

Winnaar
Eind mei is de wedstrijd beëindigd en de jury heeft uit ruim 125 inzendingen unaniem de winnende inzending gekozen. Op dinsdagmiddag 5 juni is de winnares, een leerling in groep 7 van Octantschool Fontein (Ypenburg), in de klas verrast met de uitslag. Zij mag een mooie prijs uit de prijzenkast kiezen, die schoolbestuur Octant ter beschikking stelt.

Pijler Wetenschap en Technologie
Voor schoolbestuur Octant is Wetenschap & Technologie (W&T) van groot belang. Begrip van hoe computers werken, hoe om te gaan met social media en mobiele apparaten nemen een steeds grotere rol in. Octant heeft zich ten doel gesteld dat alle leerlingen en leraren ‘digitaal vaardig’ zijn in 2019. Met digitaal vaardig wordt een combinatie van computational thinking, mediawijsheid en informatievaardigheden bedoeld. Octant vindt dat deze vaardigheden essentieel zijn in de verdere (school)carrière van hun leerlingen.

Meer informatie over deze actie en het winnende filmpje is te vinden op www.octant.nl/schoolfie2018