Woon Initiatief Nootdorp

Rondom Wonen en Stichting Woon Initiatief Nootdorp ontwikkelen een woonvoorziening voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking

Woningcorporatie Rondom Wonen uit Pijnacker en het Woon Initiatief Nootdorp hebben woensdag 11 oktober een samenwerkingsovereenkomst getekend waarin afspraken staan om te komen tot het realiseren van een woonvoorziening voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking in Nootdorp. Het woongebouw zal gebouwd worden op de hoek van de Zonnedauw en de Pinksterbloem. De zorg wordt geleverd door Ipse de Bruggen. De omwonenden zijn inmiddels geïnformeerd.

Op genoemde locatie wordt een woonvoorziening gerealiseerd bestaande uit 14 appartementen,2 gemeenschappelijke woonkamers waar gekookt en gegeten kan worden en een kantoor annexslaapkamer voor medewerkers van Ipse de Bruggen.

Tegelijkertijd heeft Rondom Wonen een intentieverklaring getekend met Waaijer Bouw BV uit Leidschendam die het woongebouw zal gaan bouwen. Architectenbureau Roos Ros uit Oud-Beijerland maakt het ontwerp.

Als alles volgens plan verloopt, kan medio 2018 met de bouw worden begonnen, waarna een jaar later de oplevering plaats kan vinden.

De omwonenden van de Zonnedauw en Pinksterbloem zijn al vanaf het begin, zo’n 2,5 jaargeleden, van het initiatief op de hoogte gesteld. Afgelopen weekend hebben zij een brief ontvangen met de laatste stand van zaken. De plannen zijn nu zo ver gevorderd dat er in december van dit jaar een definitief ontwerp klaar zal zijn. Dat is een mooi moment om een informatiebijeenkomst te houden waarvoor de omwonenden uitgenodigd worden.

Tijdens deze bijeenkomst, die eind november / half december wordt gehouden, kunnen de omwonenden kennis maken met het initiatief, de toekomstige bewoners en hun ouders en wordt het definitief ontwerp getoond.

Stichting Woon Initiatief Nootdorp (SWIN) is het resultaat van een ouderinitiatief. Het doel is het opzetten van een kleinschalige woonvorm voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking met of zonder een lichamelijke beperking.