Zuid-Holland goed vertegenwoordigd in internationale DJ mag Top 100

Jaarlijks publiceert het Engelse DJ Mag de DJ top 100. Waar Nederland ooit bekend stond om voetballers van wereldklasse, zijn het nu Nederlandse DJ’s die de wereld veroveren. Ruim 30% van de DJ’s uit de DJ Mag ranglijst komt uit Nederland. Online winkelcentrum beslist.nl onderzocht welk provincie de meeste DJ’s heeft voortgebracht.

Zuid-Holland goed vertegenwoordigd – Armin van Buuren 3e

Naast Noord-Brabant is Zuid-Holland goed vertegenwoordigd in het klassement van DJ Mag. De Top 100 telt 6 DJ’s uit Zuid-Holland. De hoogst genoteerde Zuid-Hollandse DJ’s zijn Armin van Buuren (3e) en Afrojack (8e).

Noord-Brabant spant de kroon – Hardwell 4e

Maar liefst 10 procent van volledige DJ-ranglijst is afkomstig uit Noord-Brabant. Daarmee eindigt de Nederlandse provincie zelfs nog boven landen als Duitsland en Frankrijk. De hoogst genoteerde DJ’s uit Noord-Brabant zijn Hardwell (4e) en Tiësto (5e).

Beste DJ ter wereld komt uit Noord-Holland

‘s Werelds beste DJ, Martin Garrix, komt uit het Noord-Hollandse Amstelveen. Andere bekende DJ’s uit Noord-Holland zijn Quintino (30e) en Yellow Claw (57e).

DJ apparatuur het populairst in Noord-Brabant en Zuid-Holland

Noord- en Zuid-Hollanders zoeken het vaakst naar DJ apparatuur. De populairst apparatuur zijn platenspelers, mixers en koptelefoons.


Bekijk het volledige overzicht van genoteerde Nederlandse DJ’s in de DJ Mag Top 100 op: https://www.beslist.nl/info/dj.html, waar ook andere trends en ontwikkelingen in de DJ wereld zijn opgenomen.