Leonard Cohen centraal in voorstelling Peter Vereecke

Op zondagmiddag 24 juni staat Peter Vereecke stil bij het leven en oeuvre van Leonard Cohen. Wie was deze eigenzinnige muzikant? In deze voorstelling vertoont Peter beeldmateriaal en luister je naar de muziek van Cohen. De voorstelling vindt plaats Op Hodenpijl, in Schipluiden.

Leonard Cohen is vorig jaar overleden op 7 november kort na zijn 82° verjaardag en de voorstelling van zijn 14° album. Sinds de jaren vijftig was hij 60 jaar lang onafgebroken en eigenzinnig artistiek en maatschappelijk bezig als schrijver, dichter, zanger, songwriter, vrouwenliefhebber, filosoof en ‘levenskunstenaar’… Zijn populariteit nam met de jaren almaar toe.

Maar wie was hij? Hoe is zijn leven en carrière verlopen? Waarnaar zocht hij? Waarover gaan zijn songs? Waarom gaat er zo’n magische uitstraling uit van deze man? Voor velen open vragen, die om antwoorden vragen. Peter Vereecke neemt je graag mee op een musische verkenningskuier. Voor een boeiende, intieme, inspirerende en filosofische beleving aan de hand van uitvoerig klank- en beeldmateriaal over leven en werk van een bijzonder man. Een man die heel zijn leven door zijn eigen weg gegaan op zoek naar schoonheid, waarheid en de diepere zin van ons bestaan als mens.

Deze middag richt zich tot iedereen: zowel wie Leonard al (lang) waardeert als wie deze veelzijdige artiest nog niet (echt) kent. Kennis van het Engels is echt niet vereist want van de songs waar dieper op ingezoomd wordt, krijg je er behalve de diepere betekenis ook de vertaling bij.

Datum
zondag 24 juni. Tijd: 15.00 uur. Prijs: € 15,-. Inclusief lunch: € 30,-. Kaarten: www.ophodenpijl.nl.

Waar
Op Hodenpijl is gevestigd aan de Rijksstraatweg 20/22 in Schipluiden (vlakbij Delft). Ze beschikken over een ruime, gratis parkeerplaats.