Pijnacker-Nootdorp krijgt meer laadpalen

De komende jaren neemt het elektrisch rijden sterk toe. Daar wil de gemeente op voorbereid zijn. Daarom wordt er naar een netwerk gestreefd van zo’n 700 openbare laadplaatsen voor elektrische auto’s op openbare parkeerplaatsen.

Engie

De gemeente heeft voor het plaatsen en exploiteren van openbare laadpalen een concessieovereenkomst met het bedrijf Engie. Deze overeenkomst loopt volgend jaar af.

Samen met Rotterdam

Daarom doet de gemeente Pijnacker-Nootdorp mee met de gemeente Rotterdam aan een aanbesteding van een nieuwe concessie bij één bedrijf. Al eerder maakten zo’n 30 gemeenten uit Zuid-Holland en Zeeland dezelfde keuze. De gemeente ontvangt een zogeheten concessievergoeding voor nieuw geplaatste laadpalen.

Geen prijsverhoging

Dit mag vergeleken met de huidige laadprijs niet duurder worden. De concessiehouder heeft het alleenrecht voor het plaatsen van laadpalen in de openbare ruimte. Bewoners en werknemers kunnen in de gemeente onder bepaalde voorwaarden een nieuwe openbare laadpaal aanvragen.

200 nieuwe locaties

De vertegenwoordiger mag dan nieuwe laadpalen plaatsen op door de gemeente vastgestelde locaties. Voor de periode 2021 tot en met 2025 legt onze gemeente ongeveer 200 nieuwe locaties vast in een verkeersbesluit.

Laadpaal aanvragen?

Het is de bedoeling dat de nieuwe concessie voor elektrische laadpalen op 1 juli 2021 ingaat. Deze duurt tot juli 2024. Daarna vindt weer een nieuwe aanbestedingsprocedure plaats. Het aanvragen van laadpalen verandert niet. Hiervoor blijft het aanvraagloket http://www.laadpaalnodig.nl beschikbaar.