‘Wees loyaal, koop lokaal’. De week van de ondernemer zit erop!

Pijnacker-Nootdorp kijkt terug op een geslaagde week van de ondernemer. Vorige week was er extra aandacht voor de ondernemers die het moeilijk hebben in deze coronatijd. Klantenapps worden gepromoot en wethouders bezochten verschillende besturen. Er waren ook twee leerzame digitale bijeenkomsten voor de ondernemers.

Marketingtips en tricks

Het werven en behouden van klanten in crisistijd stond centraal bij de twee webinars. Elin van Beem van marketingbureau Many Tastes gaf aan lokale retailers en horeca-ondernemers een kijkje in de keuken van marketing bij grote bedrijven.  Binnen elk budget kan er een unieke campagne opgezet worden, als je maar weet wat de do’s and dont’s zijn, bleek uit haar verhaal.
Jacqueline Arnoldy, projectleider van het HYPE lab, vertelde over een mooie samenwerking tussen onderwijs, ondernemers en overheid met als resultaat de klantenapps van de winkelcentra in Pijnacker en Nootdorp. Tijdens de webinar was er ruimte om te netwerken en kregen drie ondernemers het woord met een pitch.

Mocht je de webinars gemist hebben kan je deze hier terugzien:  www.pijnacker-nootdorp.nl/weekvandeondernemer

Trotse prijswinnaar

Deelnemers van één van de webinars konden een ondernemer kiezen om een feestelijke marketingmix te laten winnen. Kim de Ruiter van het Ommekantje in Pijnacker kreeg de meeste nominaties: “Geweldig om juist nu de prijs van creatief marketingbureau Many Tastes te mogen winnen, zodat we het Ommekantje nog extra in de picture kunnen zetten in deze bijzondere tijden. We zijn er heel trots op en blij mee”, zegt Kim de Ruiter.

Besturen in het zonnetje

Wethouders Ilona Jense en Frank van Kuppeveld verrasten deze week de besturen van ondernemersverenigingen van onder meer winkelcentra, bedrijventerreinen en glastuinbouw met een attentie. Hiermee wilden zij hun dank uitspreken voor het werk dat de bestuursleden (de meesten al meerdere jaren) doen om de belangen van ondernemers te behartigen. Een mooi pakket met producten uit de streek en een cheque kwamen zij persoonlijk, maar wel op afstand, afleveren. De bestuursleden reageerden blij verrast.

Patrick van Gils, van Van Gils Automotive op zijn LinkedIn account: “Tijdens de Week van de Ondernemer 2020 heb ik als voorzitter van bedrijvenpark Heron een mooi pakket met lokale producten en een cheque mogen ontvangen van wethouder Ilona Jense-van Haarst van gemeente Pijnacker-Nootdorp. Een hart onder de riem in deze rare coronatijd. Dat is ondernemen in Pijnacker-Nootdorp!”